logo

We staan voor je klaar!

Je vertrouwt op ons om een bijdrage te leveren aan je gezondheid.
Nu de wereld te maken heeft met de verspreiding en gevolgen van COVID-19 realiseren we ons meer dan ooit hoe belangrijk het is om hier zeer zorgvuldig mee om te gaan.
Voor en achter de schermen stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat jouw behandeling op een veilig en verantwoorde manier door kan gaan. Dit doen we aan de hand van het door het RIVM en onze branchevereniging KNGF goedgekeurde protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Hoe ziet fysiotherapie eruit tijdens de coronacrisis?

Wanneer je onze hulp kunt gebruiken kun je een afspraak inplannen voor een intake. Je therapeut neemt telefonisch of via een videoverbinding contact met je op omdat het heel belangrijk is om je klacht veilig en verantwoord in kaart te brengen voordat je naar de praktijk kunt komen. Naar aanleiding van dat gesprek bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we de behandeling nog even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we een behandeling in de praktijk.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang jij je ook aan alle maatregelen houdt en onze huisregels in acht neemt. We bespreken vooraf de situatie telefonisch goed met je door en zullen dan een aantal vragen stellen. Het is belangrijk dat je deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

De gezondheid en veiligheid van jou en het team staan bij ons op nummer één. Samen gaan we verstandig om met de huidige situatie. Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

Voordat je naar de praktijk komt:

 • Neem twee schone handdoeken mee;
 • Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
 • Mail of bel ons om je afspraak te verplaatsen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. We kunnen je dan wel op afstand, maar niet op de praktijk behandelen.

Wanneer je in de praktijk bent:

 • Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;
 • Fijn als je een mondkapje dit is vanaf 1 december verplicht;
 • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
 • Zorg dat je maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
 • Verlaat het pand gelijk na afloop van de behandeling;
 • Maak het liefst geen gebruik van de toiletten;
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
 • Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Gebruikt mijn therapeut persoonlijke beschermingsmiddelen?

Onze therapeuten dragen tijdens de gehele behandeling een (chirurgisch) mondmasker. Als je hierover vragen hebt, dan geeft je therapeut daar graag antwoord op.

Moet ik een mondkapje op?

We waarderen het erg wanneer je ook een mondkapje draagt in de praktijk. Het is vanaf 1 december verplicht.

Kan ik ook nog behandelingen op afstand maken?

Ja, dat kan absoluut. Persoonlijke fysiotherapie op afstand heeft de afgelopen tijd zijn waarde meer dan bewezen en zal onderdeel blijven van onze behandelplannen. Vind je het fijner om een behandeling op afstand te krijgen, of heb je geen tijd om naar de praktijk te komen, dan kun je dus nog steeds via videobellen ‘gezien’ worden. Lees hier meer over online behandelingen.

Zijn er speciale behandelingen wanneer ik COVID-19 heb gehad?

Ja, er staat een team van fysiotherapeuten voor je klaar om je te begeleiden. Zij hebben zich de afgelopen weken gespecialiseerd en werken nauw samen met andere zorgaanbieders, waaronder ergotherapeuten,  diëtisten en psychologen. Lees hier meer over herstellen na COVID-19.

Kan ik contact opnemen met mijn therapeut?

Op deze pagina vind je alle e-mailadressen van de therapeuten. Zij verplaatsen / maken geen afspraken, daarvoor kun je de MijnZorgApp gebruiken of contact opnemen met de balie. Je kunt ze wel altijd even een mailtje sturen wanneer je inhoudelijke vragen hebt. Vanwege de behandelingen die zij gedurende de dag geven is het niet zo makkelijk om telefonisch contact te hebben.

Fysiotherapie op afstand beeldbellen

Staat je vraag hier niet tussen?

Mail dan naar info@dijkstrafysiotherapie.nl of neem contact op via 072 5400600