logo

Maatregelen rondom corona

Je vertrouwt op ons om een bijdrage te leveren aan je gezondheid, daarom volgen wij nauwgezet de geldende maatregelen op vanuit de Nederlandse overheid.  Dit doen we aan de hand van het door het RIVM en onze branchevereniging KNGF goedgekeurde protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Hieronder lees je hoe we daar bij Dijkstra Fysiotherapie invulling aan geven en wat dit voor jou als cliënt betekent.

[tip] Je kunt ook gebruikmaken van online fysiotherapie. Via onze MijnZorgApp kun je via een beveiligde omgeving videobellen met de therapeut. Online fysiotherapie consulten worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Fysiotherapie op afstand beeldbellen

Veelgestelde vragen

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang jij je ook aan alle maatregelen houdt en onze huisregels in acht neemt. We bespreken vooraf de situatie telefonisch goed met je door en zullen dan een aantal vragen stellen. Het is belangrijk dat je deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

De gezondheid en veiligheid van jou en het team staan bij ons op nummer één. We zorgen voor goede ventilatie in de praktijk en naast de gebruikelijke maatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

Aanvullende huisregels

.  Neem twee schone handdoeken mee;
.  Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
.  Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte;
.  Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op. Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan;
.  Mail of bel ons om je afspraak te verplaatsen wanneer je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Het maakt hierbij niet uit of je gevaccineerd of ongevaccineerd bent. We kunnen je dan wel op afstand, maar niet op de praktijk behandelen.
.  Ben je huisgenoot of nauw contact van iemand die positief getest is vragen we je de afspraak te verplaatsen of online door te laten gaan ondanks dat je vanaf 25 september in sommige gevallen niet meer in quarantaine hoeft. Dit omdat er ook vaak veel kwetsbare mensen op de praktijk aanwezig zijn (denk bijv. aan revalidatietrajecten bij kanker).

Gebruikt mijn therapeut persoonlijke beschermingsmiddelen?

Onze therapeuten dragen daar waar het bewaren van de 1,5 meter niet mogelijk is een (chirurgisch) mondmasker. Als je hierover vragen hebt, dan geeft je therapeut daar graag antwoord op.

Kan ik ook nog behandelingen op afstand maken?

Ja, dat kan absoluut. Persoonlijke fysiotherapie op afstand heeft de afgelopen tijd zijn waarde meer dan bewezen en zal onderdeel blijven van onze behandelplannen. Vind je het fijner om een behandeling op afstand te krijgen, of heb je geen tijd om naar de praktijk te komen, dan kun je dus nog steeds via videobellen ‘gezien’ worden. Lees hier meer over online behandelingen.

Zijn er speciale behandelingen wanneer ik COVID-19 heb gehad?

Ja, er staat een team van fysiotherapeuten voor je klaar om je te begeleiden. Zij hebben zich de afgelopen weken gespecialiseerd en werken nauw samen met andere zorgaanbieders, waaronder ergotherapeuten,  diëtisten en psychologen. Lees hier meer over herstellen na COVID-19.

Staat je vraag hier niet tussen?

Mail dan naar info@dijkstrafysiotherapie.nl of neem contact op via 072 5400600