Cursus Babymassage

Ontspanning voor jou en je kindje!

Negen maanden lang waren jullie één, totdat je baby werd geboren. Geen getrappel meer in je buik… het voelt gewoon als een gemis. Papa heeft de kleine voor het eerst tegen zich aanliggen. En voor je kindje is het ook vreemd, al die prikkels van buitenaf. Het wil het liefst de hele dag bij jullie zijn.

Babymassage brengt jou en je kindje heel dicht bij elkaar. Het versterkt jullie band en helpt je baby al die prikkels te verwerken.

Een lesgroep telt maximaal 6 baby’s. Je leert werken met verschillende massagetechnieken. En natuurlijk is er ook volop aandacht voor onderwerpen als motorische ontwikkeling, darmkrampjes en slaapgedrag.

Waarom babymassage?

Massage is goed voor het lichaam en goed voor de geest. Voor volwassenen, maar ook voor baby’s. Je baby voelt zich veilig, geborgen en raakt vertrouwd met zijn eigen lijfje.

Het bevordert de bloedsomloop en de spijsvertering waardoor darmkrampjes wegblijven of minder worden. Je baby ontspant zich en de gewrichten worden soepeler. Regelmatige massage stimuleert het groeihormoon, en zorgt voor een beter slaap- en eetritme.

Babymassage is geschikt voor alle baby’s vanaf 8 weken tot 9 maanden. Maar babymassage is vooral fijn voor baby’s die veel huilen, te vroeg geboren zijn, een beperking hebben of geadopteerd zijn.

Tijden en dagen

De lessen babymassage vinden plaats op zaterdagochtend van 9:30 tot 10:45 uur in Gezondheidscentrum De Entree, Geert Groteplein 42E te Alkmaar.

De eerst volgende cursus start op zaterdag 16 juni.

In overleg kunnen de lessen ook op een ander moment plaatsvinden. Heb je een voorkeur? Geef dit dan gerust aan en we kijken samen naar een ander tijdstip.

Cursuskosten

De cursus Babymassage bestaat uit vier lessen van 75 minuten verdeeld over vier weken. De kosten zijn € 85.

Verhinderd? Geen probleem. Je kunt in overleg de les inhalen op een ander moment.

Geef je op om je baby'tje heerlijk te leren masseren

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.