Manuele therapie, een alternatief voor chiropractie?

Dit is vraag die onze collega’s aan de telefoon vaak krijgen. Vaak vragen mensen zich af of zij ook naar de manueel therapeut kunnen gaan in plaats van de chiropractor. En dat kan zeker, je kunt bij de manueel therapeut terecht met rug, nek en schouderklachten.

Voordelen manuele therapie

 • Volledig vergoed
  Met een aanvullende verzekering worden manuele therapie behandelingen vergoed door je zorgverzekeraar.
 • Specialist in bewegen
  De manueel therapeut heeft naast zijn 4-jarige opleiding fysiotherapie een master opleiding van 3 jaar gedaan.
 • Erkende therapie en door de huisarts geadviseerd
  De kwaliteit van de therapeuten wordt gewaarborgd in een landelijk erkend kwaliteitsregister. Ze volgen elk jaar cursussen en bijscholingen.
 • Uitgebreide intake en breed behandelplan
  Een behandeling kan snel resultaat leveren, maar een manueel therapeut kijkt altijd breder naar je klacht. De eerste behandeling hebben jullie 50 minuten de tijd. Zo kunnen jullie de klachten goed in kaart brengen en starten met behandelen.

Afspraak maken voor manuele therapie?

manuele-therapie-alternatief-chiroptactie

Wat doet een manueel therapeut?

Voelt het alsof je rug helemaal vastzit? Of heb je pijn door spanning in je nek of schouders? Wanneer bewegen moeilijk gaat kan manuele therapie uitkomst bieden. In de volksmond wordt manuele therapie soms ‘kraken’ genoemd. Maar dat geeft geen goed beeld van wat manuele therapie allemaal inhoudt.

Specialisten in bewegen

Manueel therapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de hele wervelkolom, van rug tot nek en schouders. Ze begrijpen als geen ander wat jou beweegt en helpen je weer aan de slag.

Ze gebruiken hiervoor verschillende, veilige technieken. De effecten van de behandeling zijn meestal snel merkbaar. Je gewrichten zullen beter functioneren en de pijn neemt af. Hierdoor kun je makkelijker bewegen. Naast de mobilisatie technieken krijg je ook tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je klachten wegblijven. Ze zorgen ervoor dat je zelf grip krijgt op je klachten en je niet elke keer voor een ‘onderhoudsbeurt’ naar een therapeut zou moeten.

Hulp nodig?

Blijf niet lang doorlopen met klachten. Hoe sneller je hulp zoekt hoe groter de kans dat je minder pijn ervaart en sneller weer klachtenvrij kunt bewegen. Onze manueel therapeuten helpen je graag!