Doe je mee met de Alkmaarse Claudicatio Loop?

Voor mensen met etalagebenen | Vergoed door zorgverzekeraar
Zaterdag 9 april om 9:30 uur Schoenmakerstraat 128

Door etalagebenen moeite met lopen?

Wanneer u last heeft van claudicatio intermittens (CI) wordt er ook wel gezegd dat u etalagebenen heeft. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor er te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor kunt u krampachtige pijn of een doof gevoel hebben, met name tijdens het lopen of andere vormen van inspanning. Meestal is dat te voelen in de kuiten, maar soms ook in de bovenbenen of bilspieren. Kenmerkend voor CI is dat wanneer u even rust de pijn verdwijnt en u weer verder kunt lopen.

etalagebenen-looptraining-claudicatio-intermittens-fysio-alkmaar

Wilt u ook weer pijnvrij bewegen?

etalagebenen-looptraining-claudicatio-intermittens-fysio-alkmaar

Kenmerken etalagebenen

  • Pijn, kramp of een doof gevoel in de benen tijdens inspanning
  • Steeds moeten stoppen tijdens het lopen
  • De pijn trekt weg tijdens rust
  • Strak band gevoel om de enkel of kuit
  • Soms ook pijn in rust
  • Slechte doorbloeding:
    kleurverandering en -verschil, temperatuurverschil, verschil in beharing en nagels

Oorzaak etalagebenen

Etalagebenen worden veroorzaakt door slagaderverkalking. De wanden van de slagaders worden stugger en dikker, waardoor vernauwingen optreden. Door de vernauwing in de slagaders van en naar de benen, gaat het bloed trager stromen en ontstaat er een zuurstoftekort in de beenspieren bij inspanning. Dit kan voelen als krampachtige pijn.

Gespecialiseerde zorg

Wij zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en dat is fijn voor u, want daarom kunnen wij u gespecialiseerde zorg bieden. Het vergroten van de maximale loopafstand en het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl staat centraal tijdens de behandeling. Deze factoren hebben namelijk veel invloed op uw klachten.

Afspraak maken?

Wanneer u etalagebenen heeft kunnen wij u helpen. Het traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering omdat we zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Bel ons wanneer u vragen heeft of wilt starten met de therapie om van u pijnklachten af te komen en weer optimaal te leven en bewegen!

Onze gespecialiseerde therapeuten zijn aangesloten bij Chronisch Zorgnet

Logo Chronisch Zorgnet
Logo Chronisch Zorgnet Etalagebenen