logo

Online behandeling bij etalagebenen?

Eenvoudig  //  Effectief  //  Verzekerde zorg

Wat zijn etalagebenen?

Wanneer u last heeft van claudicatio intermittens (CI) wordt er ook wel gezegd dat u etalagebenen heeft. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor er te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor kunt u krampachtige pijn of een doof gevoel hebben, met name tijdens het lopen of andere vormen van inspanning. Meestal voel je dat in je kuiten, maar soms ook in de bovenbenen of bilspieren. Kenmerkend voor CI is dat wanneer je even rust de pijn verdwijnt en je weer verder kunt lopen.

Heeft u last van etalagebenen?

Gespecialiseerde zorg

Wij zijn aangesloten bij het ClaudicatioNet en dat is top, want daarom kunnen wij u gespecialiseerde zorg bieden. Het vergroten van de maximale loopafstand en het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl staat centraal tijdens de behandeling. Deze factoren hebben namelijk veel invloed op uw klachten. Wij helpen u heel graag om weer optimaal te leven en bewegen!

Kenmerken etalagebenen

  • Pijn, kramp of een doof gevoel in de benen tijdens inspanning
  • Steeds moeten stoppen tijdens het lopen
  • De pijn trekt weg tijdens rust
  • Slechte doorbloeding: kleurverandering en -verschil, temperatuurverschil, verschil in beharing en nagels.
  • Strak band gevoel om de enkel of kuit
  • Soms ook pijn in rust

Oorzaak etalagebenen

Etalagebenen worden veroorzaakt door slagaderverkalking. De wanden van de slagaders worden stugger en dikker, waardoor vernauwingen optreden. Door de vernauwing in de slagaders van en naar de benen, gaat het bloed trager stromen en ontstaat er een zuurstoftekort in de beenspieren bij inspanning. Dit kan voelen als krampachtige pijn.

Afspraak maken?

Wanneer u etalagebenen heeft kunnen wij u helpen. Het traject wordt vergoed vanuit de basisverzekering omdat we zijn aangesloten bij ClaudicatioNet. Hiervoor heeft u wel een verwijzing van uw huisarts nodig. Bel ons wanneer u vragen heeft of wilt starten met de therapie om van u pijnklachten af te komen en weer optimaal te leven en bewegen!