logo

Online behandeling bij een tennisarm?

Eenvoudig  //  Effectief  //  Verzekerde zorg

Tenniselleboog / Tennisarm

Bij een tennisarm (medische naam: epicondylitis lateralis) is de plek waar de onderarmspieren aan uw elleboog vastzitten geïrriteerd. Dit plekje noemen we de buitenste elleboogknobbel. Bij bepaalde bewegingen is deze plek pijnlijk; de pijn kan uitstralen in de onderarm.

Hoe herkent u een tennisarm?

Een tenniselleboog doet pijn wanneer u uw hand dichtknijpt, uw pols naar achteren buigt en uw onderarm naar buiten draait. Ook druk op de buitenste elleboogknobbel is pijnlijk. Overbelasting kan een factor zijn die meespeelt in de ontstaanswijze.

Heeft u last van :

  • pijn aan buitenzijde van uw elleboog
  • pijn bji het strekken van de elleboog
  • soms uitstraling naar onderarm(spieren), pols en hand
  • krachtsverlies
  • hard aanvoelende, gezwollen onderarm

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wellicht is fysiotherapie een goede oplossing voor uw klachten.

Door mijn bezoek aan de fysio kwam ik erachter dat ik de pijn in mijn nek kwam door het minder bewegen van mijn pijnlijke tennisarm. Nu zijn al mijn klachten over!

Meneer Overdevest, 56 jaar

Wat doet uw fysiotherapeut ?

De tenniselleboog valt onder CANS, dit staat voor ‘complaints of the arm, neck and/or shoulder oftewel klachten van de arm, nek en/of schouder. Wanneer u uw arm vanwege de pijn niet meer goed kunt gebruiken, kan de fysiotherapeut u helpen met oefeningen. U leert uw arm dan weer normaal te gebruiken.

Meer over de tennisarm

Voor meer informatie over de tennisarm kunt ook kijken op de website van optimaal sporten.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut