Kwaliteit in Fysiotherapie

Vanzelfsprekend !
 

PlusPraktijk Fysiotherapie

Dijkstra Fysiotherapie is wederom geslaagd voor de PLUS Audit van Zorgverzekeraars Achmea, Menzis en de Friesland.

Wij blijven dus garant staan voor de allerhoogste kwaliteit zorg.Daarnaast vinden wij het zeker zo belangrijk om de kwaliteit van het menselijk contact en de aandacht voor de patiënt, voorop te stellen.

PlusPraktijken voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die gesteld worden, maar deze praktijken gaan nog een stapje verder. We zijn in staat onze zorgverlening constant te verbeteren. En dat merkt u als patiënt. Onze praktijken zijn goed bereikbaar, hebben ruime openingstijden en een korte wachttijd. Wij streven ernaar om te innoveren op het gebied van fysiotherapie, zodat we onze patiënten de beste zorg kunnen bieden

Wat is een Plus Praktijk ?

Pluspraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die niet alleen voldoen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging, maar een stapje verder gaan. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.

Zo kan elke PlusPraktijk eenvoudig met andere praktijken vergeleken worden. Bij de kwaliteitseisen gaat het bijvoorbeeld om de deskundigheid van de fysiotherapeuten, het resultaat van klanttevredenheids-onderzoeken, een standaardprocedure voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten, het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Andere voordelen van een PlusPraktijk zijn de bereikbaarheid, de openingstijden en de wachttijd.

Fys'Optima

Fys’Optima is het grootste landelijke kwaliteitsnetwerk van fysiotherapiepraktijken.
Door de samenwerking met andere Fys’Optima-partners en het delen van kennis zijn wij in staat u nog meer kwaliteit te bieden dan u van ons verwacht. Vele handen maken licht werk.
Meer informatie vindt u op de website van Fys’Optima.

KNGF

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is dé overkoepelende vereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland.
Het KNGF beheert het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en behartigt belangen, borgt kwaliteit, bevordert deskundigheid.
Meer informatie vindt u op de website van het KNGF.

Netwerk Orthopedie en Netwerk Artrose

Netwerk Orthopedie is een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep en een groot aantal eerstelijns fysiotherapiepraktijken uit de regio’s Alkmaar en Den Helder. Het team van orthopedisch chirurgen van de NoordWest Ziekenhuisgroep en fysiotherapeuten uit deze regio’s hebben de handen ineen geslagen om samen de behandeling van knieën en heupen te optimaliseren.
Meer informatie vindt u op de website van Netwerk-Orthopedie.

Dezelfde therapeuten en orthopeden hebben de handen ineengeslagen om samen de behandeling van knie- en heupartrose te optimaliseren.
Meer informatie vindt u op de website van Netwerk-Artrose.

Kwaliteitsnetwerk rugklachten ALRK

Deze praktijk heeft zich aangesloten bij het rug-netwerk. Het netwerk is regionaal opgericht en alle aangesloten praktijken hebben de zelfde missie en visie. Het voordeel dat uw fysio- of oefentherapeut aangesloten is, is dat er altijd gehandeld wordt volgende de laatste ontwikkelingen die verwerkt zijn in een behandelprotocol. De kwaliteit van de aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van inhoudelijke scholing en toetsing.

Door de rugklachten effectief aan te pakken proberen we onnodig lange ziekteduur en beperkingen in uw dagelijkse activiteiten te voorkomen. U staat als patiënt altijd centraal bij de behandeling. Ieder mens is anders, dus de behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

NVMT

Onze manueel therapeuten zijn allen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.
De NVMT is als beroepsinhoudelijke vereniging aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF).

NVFL

De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie (NVFL) staat voor verdere verdieping van kwalitatieve verbeteringen van de oedeemtherapie en belangenbehartiging van oedeemfysiotherapeuten. Zij streeft naar meer bekendheid bij behandelaars, patienten en zorgverzekeraars en aandacht voor verdere vakinhoudelijke ontwikkelingen.

Meer informatie over de NVFL is te vinden op hun website.