fbpx

Kwaliteit: vanzelfsprekend toch?

Als u naar een fysiotherapeut gaat wilt u natuurlijk de beste therapeut om u zo snel mogelijk van uw klacht af te helpen. Maar hoe weet je dat zeker? Hoe wordt de kwaliteit in de zorg bepaald?

PlusPraktijk Fysiotherapie

Dijkstra Fysiotherapie slaagt al jaren op rij voor de PLUS Audits van zorgverzekeraars Achmea, Menzis en de Friesland.

Wij blijven dus garant staan voor de allerhoogste kwaliteit zorg. Daarnaast stellen wij de aandacht voor de patiënt voorop.

PlusPraktijken voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Hiernaast gaan wij ook nog een stapje verder. We verbeteren onze zorgverlening constant. En dat merkt u als patiënt. Onze praktijken zijn niet alleen goed bereikbaar, we hebben ook ruime openingstijden. Daarnaast hebben we een korte wachttijd. Wij streven ernaar om te innoveren op het gebied van fysiotherapie. Zo kunnen we onze patiënten de beste zorg bieden.

Wat is een PlusPraktijk ?

Pluspraktijken voldoen niet alleen aan alle kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging. Ze gaan bovendien een stap verder. Met aanvullende programma’s bijvoorbeeld. Of met het inzichtelijk maken van de kwaliteit.

Zo kunt u elke PlusPraktijk eenvoudig vergelijken. Bij de kwaliteitseisen gaat het ten eerste om de deskundigheid van de fysiotherapeuten en het resultaat van klanttevredenheid-onderzoeken. Ten tweede werken ze volgens standaardprocedures voor het vastleggen en in kaart brengen van de klachten. Verder wordt er gekeken naar het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van u klacht af en niet onnodig door behandeld worden.

Fys'Optima

Fys’Optima is het grootste landelijke kwaliteitsnetwerk van fysiotherapiepraktijken.
Door de samenwerking met andere Fys’Optima-partners en het delen van kennis zijn wij in staat u nog meer kwaliteit te bieden dan u van ons verwacht. Vele handen maken licht werk.
Meer informatie vindt u op de website van Fys’Optima.

KNGF

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is dé overkoepelende vereniging van en voor fysiotherapeuten in Nederland.
Het KNGF beheert het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en behartigt belangen, borgt kwaliteit, bevordert deskundigheid.
Meer informatie vindt u op de website van het KNGF.

Netwerk Orthopedie en Netwerk Artrose

Netwerk Orthopedie is een samenwerkingsverband van de orthopedisch chirurgen van de Noordwest Ziekenhuisgroep en een groot aantal fysiotherapiepraktijken uit de buurt. Samen optimaliseren zij de behandeling van knieën en heupen.
Meer informatie vindt u op de website van Netwerk-Orthopedie.

Dezelfde therapeuten en orthopeden werken bovendien ook samen aan de behandeling van knie- en heupartrose.
Meer informatie vindt u op de website van Netwerk-Artrose.

HKZ

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Door een onafhankelijke en betrouwbare instantie wordt getoetst of praktijken aan de voorwaarden voldoen. Met het HKZ-keurmerk laten we weer zien dat wij serieus werk maken van kwaliteit van zorg. Organisaties met dit keurmerk hebben intern namelijk de zaken goed op orde. Hiernaast stellen zij de klant centraal en werken zij voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.

Kwaliteitsnetwerk rugklachten ALRK

Ook zijn wij aangesloten bij het Rug-Netwerk. Het netwerk is regionaal opgericht en alle aangesloten praktijken hebben dezelfde missie en visie. Er wordt altijd gehandeld volgens de laatste ontwikkelingen. Zo weet u dat u de best mogelijke behandeling krijgt wanneer u last heeft van uw rug. De kwaliteit van de aangesloten praktijken wordt hoog gehouden door middel van inhoudelijke scholing en toetsing.

Door de rugklachten effectief aan te pakken proberen we onnodig lange ziekteduur en beperkingen in uw dagelijkse activiteiten te voorkomen. U staat als patiënt altijd centraal bij de behandeling. Ieder mens is anders, dus de behandeling wordt altijd op maat gemaakt en is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

NVMT

Onze manueel therapeuten zijn allen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten.
De NVMT is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap Voor Fysiotherapie (KNGF).

NVFL

NVFL staat voor Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie. Onze oedeemtherapeuten zijn allemaal bij het NVFL aangesloten. Meer informatie over de NVFL is te vinden op hun website.