Carpaal Tunnel Syndroom

Wat is Carpaal Tunnel Syndroom?

De naam Carpaal Tunnel syndroom komt van de ‘carpale tunnel’: dat is een soort doorgeefluik van de onderarm naar de hand. Die tunnel bestaat uit middenhandsbeentjes, pezen, spieren en een zenuw. Die zenuw zorgt ervoor dat kleine spiertjes in de hand kunnen bewegen, maar laat u ook voelen met uw duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Als deze zenuw bekneld raakt, kunt u last krijgen van het dove gevoel.

U heeft vast weleens last gehad van een slapend been. Dat gevoel is hetzelfde, alleen kunt u bij het Carpaal Tunnelsyndroom zelf niet de druk van de zenuw halen. U kunt baat hebben bij fysiotherapie.

Fysiotherapie bij Carpaal Tunnel Syndroom

De fysiotherapeuten kijken in de eerste instantie naar de oorzaak van de klachten. Deze liggen soms bijvoorbeeld in de nek en de schouderregio. Nadat de fysiotherapeuten een beeld van de oorzaak hebben wordt eerst de oorzaak behandeld.

U kunt rechtstreeks, zonder verwijsbrief, terecht voor behandeling van Carpaal Tunnel Syndroom.

Symptomen van Carpaal Tunnel Syndroom

– Pijnlijk gevoel in handpalm en vingers
– Zwellingen aan de hand
– Tintelingen / doof gevoel in je hand
– Uitstralende pijn naar de onderarm
– Vermindering van kracht van de hand

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Misschien heeft u last van Carpaal Tunnel Syndroom. Wellicht is fysiotherapie een goede oplossing voor uw klachten.

Ik ben gek op borduren, maar ik kreeg steeds sneller en meer last van mijn rechterhand. De therapeut die gespecialiseerd is in handen heeft mij gelukkig goed geholpen!

— Mevr. Korthouwer, 73 jaar