Gebroken hand

Een gebroken hand kan flinke gevolgen hebben voor uw dagelijkse functioneren. Vanzelfsprekende handelingen als een briefje schrijven of een tas tillen worden een stuk moeilijker of misschien zelfs onmogelijk. Als uw hand uit het gips mag, bent u er vaak nog niet. Grote kans dat u moet revalideren.

Fysiotherapie bij een gebroken hand

Een fysiotherapeut kan u helpen wanneer u te maken heeft (gehad) met een gebroken hand. Hij of zij zal er samen met u voor zorgen dat u weer normaal kunt functioneren. Misschien moet u leren de hand weer opnieuw te gebruiken zodat u uw werk weer kunt doen.

Heeft u last van :

  • pijn in uw hand
  • uw vingers moeilijk kunnen bewegen
  • zwellingen/vervormingen in uw hand
  • een verkorte vinger of ingedrukte knokkelvingers die over elkaar heen schuiven

Neemt u dan contact op met onze praktijk.
Onze (hand)fysiotherapeuten kunnen u helpen tijdens uw revalidatie na een handfractuur.

Mijn middenhandsbeentje bleek gebroken. De handfysiotherapeut heeft ervoor gezorgd dat ik mijn hand nu gelukkig weer goed kan gebruiken.

Petra Stijling, 33 jaar

Hoe lang duurt herstel van een gebroken hand?

Dat is afhankelijk van de breuk en de locatie van de breuk. In sommige gevallen krijgt u een gipsverband, spalk of brace, soms moet er geopereerd worden. De hersteltijd kan variëren van 1 tot 12 weken.

Revalidatie na een gebroken hand

Behandeling door een fysiotherapeut is raadzaam als u uit het gips komt. De therapeut kan u helpen om uw herstel te bevorderen zodat u snel weer normaal kunt functioneren.