Dry needling bij stijve spieren

Bij dry needling gebruikt uw fysiotherapeut kleine naalden om o.a. het lichaamseigen pijndempingssysteem te stimuleren en triggerpoints (harde punten in spieren die mogelijk ook uitstraling kunnen geven) te deactiveren, zonder het gebruik van medicatie. Het grote voordeel van Dry Needling is het snelle resultaat.

Directe pijnvermindering

Dry Needling zorgt meestal voor directe pijnvermindering. Het lijkt een beetje op acupunctuur, maar dat is het zeker niet, we gebruiken een andere techniek. In plaats van energiebanen, kijken we naar anatomische structuren en prikken daarbij het spierweefsel aan. Een behandeling is vaak op 1 spier of spiergroep gericht.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De therapeut gaat tijdens de behandeling op zoek naar triggerpoints in uw spier(en). Dit zijn overgevoelige punten in uw spier die aanvoelen als een harde streng (knoop) en mogelijk uitstraling geven elders in uw lichaam. De naald prikkelt de spier waar u last van heeft. Dry Needling zorgt ervoor dat de spier snel en langdurig ontspant, waardoor u minder of geen pijn meer voelt.

Voor wie is de behandeling geschikt ?

Dry needling is niet voor de behandeling van alle klachten geschikt. De therapeuten van Dijkstra Fysiotherapie kunnen tijdens uw consult de toegevoegde waarde voor u beoordelen.

De fysiotherapeuten bij Dijkstra Fysiotherapie voldoen aan alle eisen om dry needling veilig en kundig toe te passen.

Romy heeft mij super geholpen met dry needling. Ik vond het wel even spannend maar de pijn in mijn heup is helemaal verdwenen!

— Annemarie

Heeft u last van :

  • tintelingen in arm/been
  • verminderde kracht in spieren
  • pijn in een spier
  • hoge rugklachten
  • stijfheid

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wellicht is Dry needling een goede oplossing voor uw klachten.