Handtherapie

Onze handen zitten ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen werken nauw met elkaar samen. We gebruiken onze handen enorm veel en dat zorgt ervoor dat een schijnbaar klein letsel grote impact kan hebben op je dagelijks functioneren. Op dat soort momenten is het heel fijn wanneer je terecht kunt voor handtherapie bij een fysiotherapeut die uitgebreide nascholing heeft gehad en is gespecialiseerd in de behandeling van klachten aan hand, pols en arm.

Bij welke klachten kan handtherapie helpen?

 • Fracturen (hand, pols, arm)
 • Artrose / Reuma
 • Carpaal Tunnel Syndroom
 • Peesontsteking / ruptuur
 • Boutonnière-deformiteit
 • Dupuytren
 • Malletvinger
 • Triggervinger
Dijkstra Fysiotherapie Handtherapie Handfysiotherapeut Alkmaar

Jouw handen zijn bij Astrid in goede handen

Handtherapeut Astrid Pereboom

Handtherapeuten zijn fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan hand, pols en arm.

Astrid Pereboom is handtherapeut bij Dijkstra Fysiotherapie. Zij heeft altijd oog gehad voor details en daarom kwam haar wens om handtherapeut te worden voor niemand als een verrassing. Pas als je wat aan je handen mankeert kom je erachter wat voor grote invloed dat kan hebben op je functioneren, vertelt Astrid. Ik vind het geweldig mooi om in een relatief klein gebied te werken, maar wel met een grote diversiteit aan klachten. Werken als handtherapeut is enorm uitdagend en interessant!

Kun je onze hulp gebruiken?

Dijkstra Fysiotherapie Handtherapie spalk Alkmaar

Handtherapeut Astrid maakt zelf spalken en braces zodat deze perfect aansluiten op jouw lichaam

Veel gestelde vragen over handtherapie

 • Behandelt een handtherapeut alleen maar handen?

  Anders dan de naam doet vermoeden, richt onze handtherapeut zich niet alleen op behandeling van de hand. Handtherapeuten zijn opgeleid om de gehele arm te behandelen. Dat is zo belangrijk omdat de hand, pols, elleboog en schouder een bewegingsketen zijn, ze zijn met elkaar verbonden en werken nauw met elkaar samen. Je kunt ze dus bijna niet los van elkaar zien; klachten aan één van de gewrichten hebben vaak gevolgen voor de beweging, functie en het gebruik van een ander gewricht in de arm.

 • Hoe ziet de behandeling eruit?

 • Spalken / braces

  Spalken

  Een tijdelijke spalk is soms nodig om de hand rust te geven of om de bewegingen beter te monitoren. Astrid maakt in deze gevallen zelf een spalk, helemaal op maat voor jou. Dit is vaak goedkoper en ook nog eens effectiever dan een standaard spalk uit de winkel.

  Braces

  Wij leveren braces van verschillende merken wanneer dit nodig is voor de therapie.

  Vergoeding

  De meeste zorgverzekeraars vergoeden helaas geen spalken of braces. Dat betekent dat je deze kosten zelf moet betalen. De kosten variëren per spalk of brace en worden natuurlijk van te voren met je besproken.