Polsbreuk

Het is een van de meest voorkomende botbreuken: de polsbreuk. De behandeling is afhankelijk van de breuk. Als u pech heeft zit u een paar weken in het gips. Regelmatige beweging is bij een gebroken pols belangrijk om het herstel te bevorderen.

De pols is het gewricht tussen de handwortelbeentjes, het spaakbeen en de ellepijp. Dat zijn de twee botten in het onderarm. Als deze beiden gebroken zijn, heeft u grote kans dat de weke delen als spieren, zenuwen en pezen ook beschadigd zijn.

Heeft u uw pols gebroken en is deze gezet of bent u geopereerd?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Onze therapeuten kunnen u goed begeleiden tijdens uw herstel.

Ik miste de laatste trede van de trap en daar lag ik. Mijn pols bleek gebroken en ik bleef ook na het herstel last houden. Fred is gespecialiseerd in handen en heeft me goed geholpen!

Sander Wijkema, 38 jaar

Hoe lang duurt herstel?

Dat is afhankelijk van de breuk, maar houd er rekening mee dat het minimaal zes weken duurt voor u de pols weer kunt gebruiken. Vaak is men na drie maanden weer pijnvrij.

Moet ik revalideren?

Behandeling door een fysiotherapeut is raadzaam als u uit het gips komt. De therapeut kan u helpen om uw herstel te bevorderen zodat u snel weer normaal kunt functioneren.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut