Bedrijfsfysiotherapie

Elke organisatie heeft te maken met uitval van werknemers. Of zij nu fysiek werk uitvoeren óf de hele dag achter de computer zitten. Door een verkeerde houding, beweging of te zwaar werk, kunnen klachten ontstaan. Vervelend voor u als werkgever, want uitval door fysieke belasting brengt kosten met zich mee. Er is absentie, ziekteverzuim en u moet de uitgevallen werknemer (tijdelijk) vervangen voor een niet-ingewerkt persoon. Bedrijfsfysiotherapie kan bijdragen aan een gezonde werkomgeving voor uw werknemers.

Voorkom overbelasting en uitval van uw werknemers door een fysiotherapeut van Dijkstra Fysiotherapie op uw bedrijfslocatie.

Dijkstra Fysiotherapie Jacqueline Meijer Fysiotherapeut

Fysieke overbelasting is landelijk een groot probleem

Fysieke belasting is – na werkstress – het arbeidsrisico nummer 2 in Nederland. Gemiddeld verzuimen 3 op de 10 Nederlanders vanwege fysieke overbelasting op het werk. Met als gevolg (langdurige) uitval van de werknemer. Kosten voor ziekteverzuim kunnen hierdoor hoog oplopen voor werkgevers. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijfsfysiotherapie het verzuimpercentage doet verlagen. Tevens verzuimen medewerkers die intern fysiotherapie volgen, korter dan medewerkers die dat extern bij een fysiotherapeut doen.

Wat doet een bedrijfsfysiotherapeut?

Wanneer de fysiotherapeut wordt ingeschakeld op uw bedrijfslocatie, dan kan er afhankelijk van het soort werk, de volgende ondersteuning geboden worden.

 • Werkplekonderzoek – ook voor thuiswerkers

  Werkplekonderzoek

  Met een goede werkhouding voorkomt en vermindert u lichamelijke klachten. Op kantoor of in de productie omgeving, bekijkt de fysiotherapeut zowel uw werkhouding, bewegingsgedrag als de inrichting van de werkplek. Daarnaast wordt de belastbaarheid in kaart gebracht. Zijn er specifieke situaties in het werk? Dan worden die apart beoordeelt en aangepakt. Verbeterpunten worden direct doorgevoerd en aangeleerd om zelf in te stellen.

 • Werkplekcheck - kort (houding, bureau en stoel)

  Werkplekcheck

  Nek-, rug- en schouderklachten worden (deels) veroorzaak door een verkeerd ingerichte werkplek en een verkeerde werkhouding. Hierdoor verlaagd de productiviteit en het humeur van de werknemer. In 20 minuten beoordeelt de fysiotherapeut de huidige stand van zaken op de (thuis)werkplek. Aan de hand van tips en het direct aanpassen van de werkplek zullen klachten afnemen en/of voorkomen worden. Nadien kan de werknemer zelf zijn werkplek instellen. Medewerkers blijven zo met een gezonde houding aan het werk en duurzaam inzetbaar.

 • Preventief medisch onderzoek (PMO, PAGO, FCE)

  Preventief medisch onderzoek

  Houd medewerkers gezond, fit en productief. Zet een preventief medisch onderzoek in en voorkom uitval. Uw medewerkers krijgen inzicht in hun vitaliteit. U als werkgever bespaart hiermee kosten op het gebied van gezondheid en uitval. Medewerkers krijgen een uitgebreid medisch onderzoek gericht op leefstijl, arbeidsrisico’s, fysieke en geestelijke belasting. De fysiotherapeut zorgt niet alleen voor inzicht en advies, maar pakt ook meteen door op de werkvloer en helpt de medewerkers bij de aanpassingen. De werkgever krijgt een anoniem groepsrapport en de werknemer een persoonlijk rapport. Zo weten uw medewerkers wat zij moeten doen om gezonder, fitter en duurzamer aan het werk te blijven.

Pakt u het verzuim en uitval in uw organisatie aan?

Neem bij interesse vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.