LoopLab Alkmaar helpt je vooruit

Een goede looptechniek heeft verschillende voordelen: het verkleint o.a. de kans op een blessure en het vergroot de efficiëntie van het lopen. Hierdoor loop je harder, met dezelfde inspanning. Hulp van het LoopLab is natuurlijk niet alleen voor hardlopers interessant, maar ook voor voetballers, rugbyers, wandelaars en andere sporters.

Dus wil jij dieper in je looptechniek duiken? Onderzoeken waar die (terug)kerende blessure toch vandaan komt? LoopLab Alkmaar helpt je hierbij! De kennis en ervaring van een manueel therapeut samen met een podoloog zorgen voor een compleet beeld. Zo kun jij vooruit!

LoopLab Alkmaar logo

Waarmee kan LoopLab Alkmaar jou helpen?

  • Verbeteren looppatroon
  • Inzicht en advies bij (terugkerende) blessures
  • Behandeling van klachten bij (hard)lopen
  • Schoenadvies
  • Steunzolen en sportinlays
Dijkstra Fysiotherapie Alkmaar LoopLab loopanalyse

LoopLab Alkmaar helpt jou met het optimaliseren van je looptechniek

Wij staan voor je klaar!

Remco Bruin

Sport is mooi om te zien én heerlijk om te doen. De vrijheid die ik ervaar wanneer ik in mijn eentje door het duingebied ren. Even helemaal ontspannen mijn hoofd leegmaken na een lange dag werken. De voldoening die het me geeft om met mijn trainingsmaatjes een zware training te trotseren. Het vitale gevoel dat ik krijg omdat ik aan de fitheid van mijn lichaam gewerkt hebt. Maar ook de teleurstelling en het verlangen als het even niet lukt kan ik waarderen. Ik ben het liefst altijd in beweging en help ook jou graag vooruit!

Ronald Schröer

Sinds mijn 14e loop ik hard en dit doe ik nog altijd met veel plezier. Het hardlopen is voor mij naast mijn werk bij Oosterbaan als Register Podoloog in feite een tweede job. Ik loop al jaren mee in de nationale top van Nederland en train hier vrijwel dagelijks twee keer per dag voor. De ervaring die ik heb opgedaan in mijn werk en sport zet ik in bij mijn analyse van het bewegingsapparaat. Heb jij hardloop gerelateerde pijnklachten of wil je van top tot teen grondig geanalyseerd worden om aan de slag te gaan met verbeterpunten, maak dan snel een afspraak.

Hoe ziet de afspraak eruit?

Ronald zal uitgebreid voetonderzoek en schoenanalyse doen, terwijl Remco naar je looptechniek en bewegingen kijkt. Samen analyseren zij jouw (hard)looppatroon, mede middels video-analyse op de loopband.

Na het verzamelen van alle beelden en het analyseren van jouw looptechniek bespreken jullie de resultaten samen. Zo krijg jij goed inzicht in de mogelijke verbeterpunten. Je ontvangt een maatwerkadvies met diverse tips en/of oefeningen om jouw beweging te optimaliseren.

Tarieven

Tijdens een intake bij LoopLab Alkmaar kijken twee professionals vanuit hun visie naar je klachten. Ze creëren zo een compleet beeld om uiteindelijk een totaaloplossing op maat te bieden. De kosten voor een intake bedragen € 192,50 en bestaan uit twee delen: een fysiotherapie en een podologie deel.

De kosten voor het fysiotherapie deel worden volledig vergoed wanneer je voldoende aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij regelen de vergoeding in dat geval direct met je zorgverzekeraar. Wanneer je alleen een basisverzekering hebt komen de kosten voor dit deel (€ 112,50) voor eigen rekening. Voor het podologie deel ontvang je altijd persoonlijk de nota, deze kun je daarna zelf indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk van je pakket krijg je dit deel (€ 80,-) achteraf geheel of gedeeltelijk vergoed.

LoopLab Alkmaar is een samenwerkingsverband tussen Oosterbaan en Dijkstra Fysiotherapie

Logo Oosterbaan Alkmaar