Migraine? Fysiotherapie kán helpen!

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van zijn hoofd. De meest bekende en meest voorkomende vormen zijn migraine en spanningshoofdpijn. Ook pijn optrekkend vanuit de hals komt vaak voor. Fysio- en manuele therapie kunnen bij hoofdpijn en pijn in het halsgebied uitkomst bieden.

Welke therapie bij migraine?

Uit het onderzoek zal naar voren komen met welke therapie u het beste geholpen bent. U kunt dan denken aan: bijv. fysiotherapie, manuele therapie, Dry Needling, oefentherapie of juist een combinatie van deze specialisaties.

Symptomen migraine

  • Hoofdpijn aan één kant van uw hoofd ?
  • Stekend en bonzende pijn in uw hoofd ?
  • Hoofdpijn bij inspanning ?
  • Misselijkheid bij hoofdpijn ?
  • Harde geluiden bij hoofdpijn ?
  • Fel licht bij hoofdpijn ?

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wellicht is fysiotherapie een goede oplossing voor uw migraine klachten.

Fysiotherapie bij migraine

De fysiotherapeut zal samen met u uitzoeken waar de oorzaak van de klachten ligt. Hiervoor bespreken jullie de klachten, maar ook zal de fysiotherapeut onderzoeken doen. Vervolgens maken jullie samen een behandelplan. Dit plan kan onder andere bestaan uit informatie en adviezen, maar ook samen oefenen en bewegen. Daarnaast zal de behandeling gericht kunnen zijn op het aanpakken van de spierspanning, het optimaliseren van de beweeglijkheid van de gewrichtjes in uw nek en het reduceren van de pijn.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut