Online behandeling bij impingement?

Eenvoudig  //  Effectief  //  Verzekerde zorg

Impingement

Impingement, ookwel subacromiale pijnsyndroom, is één van de meest voorkomende schouderklachten.

Impingement - botsing tussen twee objecten

De Engelse term impingement betekent ‘botsing tussen twee objecten’ en dat is precies wat er in de schouder gebeurt. Het slijmbeurs en de pezen van de schouder zijn ingeklemd als u de arm optilt. Die inklemming zorgt voor een ontsteking en het gevolg daarvan is pijn.

Pijn bij het heffen van uw arm?

Neem dan contact met ons op. Onze therapeuten helpen u graag van uw impingementklachten af!

Tijdens het optillen van mijn arm was er steeds een stuk dat zeer deed, maar als ik mijn arm dan hoger optilde was het weer over. Na behandeling door de schouderspecialist van Dijkstra en het doen van oefeningen had ik mijn bewegingsvrijheid weer helemaal terug!

— Margreet van Veen, 44 jaar

Impingement symptomen

De klachten kunnen zo hevig zijn dat u er niet van kunt slapen. Wanneer u de arm probeert te draaien kan dat pijnlijk zijn en vaak straalt de pijn uit naar de nek, bovenarm of elleboog. Een groot deel van de mensen met impingement klachten hebben baat bij de behandeling van de fysiotherapeut.

Fysiotherapie bij impingement

De fysiotherapeut onderzoekt uw klachten en kijkt samen met u naar een behandelmethode. Is de oorzaak een instabiliteit van de schoudergordel, een slechte houding, slappe spieren of een combinatie van factoren zijn, dan zal de fysiotherapeut gerichte oefeningen geven om aan deze problemen te werken.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut