Nieuwe heup

Versleten heup?

Heupklachten ontstaan vaak na zware belasting. Het gewricht slijt sneller, waardoor de conditie van uw heup slechter wordt. Ook botbreuken kunnen flinke klachten geven. Als u een nieuwe heup heeft gekregen, is revalidatie nodig.

Heeft u een nieuwe heup?

De huidige techniek is zo ver ontwikkeld dat men beschadigde delen van het heupgewricht kan vervangen. De goede delen van het bot blijven dus op zijn plek. Bij de helft van de patiënten groeit de prothese vast in het bot, bij de andere helft wordt gebruik gemaakt van botcement. Dat verschil merkt u zelf niet.

Heeft of krijgt u een nieuwe heup?

Neem dan (indien mogelijk voor uw operatie) vrijblijvend contact op met onze praktijk. Onze therapeuten kunnen u goed begeleiden tijdens het voortraject en uw revalidatie na een Totale Heup Prothese.

Wat ben ik blij met de ondersteuning van Marjan voor en na mijn heupoperatie! Ik weet niet wat ik zonder haar had gemoeten.

Mevr. Kramer, 57 jaar

Fysiotherapie bij een nieuwe heup

Na de operatie heeft u tijd nodig om te revalideren. Onze fysiotherapeuten kunnen u helpen.
Samen stellen we een behandelplan op, zodat u snel weer mobiel bent. U doet oefeningen die uw spieren versterken en soepel houden.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is persoonsgebonden en afhankelijk van uw lichamelijke toestand.

Revalidatie nieuwe heup

Het is raadzaam om na ontslag uit het ziekenhuis door te gaan met oefenen, thuis en bij een fysiotherapeut. Begeleiding van een fysiotherapeut is nodig om weer goed te leren lopen zonder krukken. Fysiotherapie heb je twee tot drie maanden lang gemiddeld twee keer per week nodig. Neem, zodra je weet wanneer je geopereerd wordt, direct contact op met onze praktijk om alvast een afspraak te plannen voor na de ziekenhuisopname.