logo

Manuele therapie : voor rug, schouders en nek

Kunt u (sommige) gewrichten slecht bewegen? Of doen gewrichten pijn? Wanneer bewegen moeilijk is kan een manueel therapeut uitkomst bieden. De effecten van de behandeling zijn snel merkbaar. U zult merken dat uw gewrichten beter functioneren en waardoor u makkelijker kunt bewegen. Manuele therapie wordt vaak gebruikt bij nekklachten, hoofdpijn en rugklachten.

Het kan echter ook zo zijn dat uw gewrichten juist te veel bewegelijkheid hebben. Hierdoor kan er instabiliteit ontstaan. Als gevolg hiervan kunt u ook klachten ervaren. Het doel van manuele therapie is om uw gewrichten beter te laten werken door het corrigeren van uw houding.

Voor wie is manuele therapie geschikt?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt die pijn ofwel beperkingen ervaart aan gewrichten.

De behandeling

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom en gewrichten in de armen en benen. Ze hebben een extra opleiding gevolgd en daardoor veel extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam.

De manueel therapeut gebruikt specifieke technieken waarmee zij u van uw pijnklachten af kunnen helpen. Tijdens de behandeling heft de manueel therapeut op een zachte manier blokkades op. Door middel van het bewegend functioneren van uw gewrichten worden kleine correcties uitgevoerd. U voelt dit wel, maar het doet geen pijn. Daarnaast wordt er gewerkt aan het weefsels rondom de gewrichten. U krijgt instructies, advies en begeleiding met als resultaat dat u snel weer uw bewegingsvrijheid terug heeft!

Veel voorkomende klachten

  • hoofd- en nekpijn die soms uitstraalt tot in de armen
  • nek- en schouderklachten
  • lage rugklachten met misschien ook uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten waardoor rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten met daarnaast nekklachten
  • heupklachten (als gevolg van slijtage)

Manuele therapie kan een goede oplossing zijn voor deze klachten.
Onze manueel therapeuten kijken graag wat ze voor u kunnen doen.