Nieuwe knie? Veel oefenen!

Als u een knieoperatie achter de rug heeft, is revalidatie nodig. U moet weer leren om op te staan en moet zitten of lopen. De fysiotherapeut helpt u daarbij en zal u motiveren en begeleiden.
Na een operatie is het belangrijk om actief te blijven. Zo versnelt u het herstel en zult u sneller weer mobiel zijn. Er gaat wel wat tijd overheen voor u de knie weer kunt gebruiken. Heb geduld en geef uw herstel de tijd.

Hoe lang duurt het herstel na een nieuwe knie?

De duur van de behandeling is persoonsgebonden en afhankelijk van uw lichamelijke toestand.

Krijgt of heeft u een nieuwe knie?

Neem dan (indien mogelijk voor uw operatie) vrijblijvend contact op met onze praktijk. Onze therapeuten kunnen u goed begeleiden tijdens het voortraject en uw revalidatie na een Totale Knie Prothese.

Had ik dit maar veel eerder gedaan, ik ben zo blij dat ik eindelijk van de pijn in mijn knie af ben!

Men. Topuz, 53 jaar

Wat doet uw fysiotherapeut ?

Zodra u na uw operatie thuis bent, uit het ziekenhuis of de kliniek, kunt u samen met een van onze fysiotherapeuten de revalidatie voortzetten. De thuisrevalidatie is voornamelijk gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de nieuwe knie en het specifiek trainen van de betreffende spieren.
Zodra onze fysiotherapeut(e) u in staat acht om in onze praktijk met uitgebreide oefenmogelijkheden verder te revalideren, zal deze dit met u bespreken. En wordt er in overleg met u een revalidatieplan worden opgesteld, zodat er naast algemene doelen ook specifieke doelen kunnen worden bepaald.

In onze oefenruimte beschikken wij over de mogelijkheid om specifieke metingen te verrichten. Na een bepaalde tijd wordt er opnieuw gemeten, zodat uw vooruitgang zichtbaar is. U kunt hierbij denken aan het meten van spierkracht, conditie en stabiliteit. Na het gehele traject kunt u uw activiteiten van het dagelijks leven weer zelfstandig en pijnvrij uitvoeren.

Revalideren met een nieuwe knie

Het is raadzaam om na ontslag uit het ziekenhuis door te gaan met oefenen, thuis en bij een fysiotherapeut. Begeleiding van een fysiotherapeut is nodig om weer goed te leren lopen zonder krukken. Fysiotherapie heb je twee tot drie maanden lang gemiddeld twee keer per week nodig. Neem, zodra je weet wanneer je geopereerd wordt, direct contact op met onze praktijk om alvast een afspraak te plannen voor na de ziekenhuisopname.

Afspraak maken

U heeft voor deze aandoening een verwijzing nodig van uw huisarts of uw specialist