fbpx

Gespecialiseerde kinderfysiotherapie

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Wanneer kies je dan voor kinderfysiotherapie?

Bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt dit af van het gebruikelijke. Zij hebben net iets meer oefening en aandacht nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Wanneer dat voor uw kind het geval is kunt u een afspraak maken. Onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeute Hilda heeft jarenlange ervaring zowel met baby’s en peuters als met schoolgaande kinderen.

Wat doet de kinderfysiotherapeut ?

Eerst zal de kinderfysiotherapeut observeren. Hierna volgt gerichter onderzoek. Door middel van testen krijgen we een volledig beeld van het motorische niveau van uw kind. De behandeling richt zich op de mogelijkheden. Het doel is niet alleen meer vaardigheden aanleren. Ook leert uw kind beter functioneren in zijn leefomgeving. Daardoor zal het bovendien meer plezier beleven. Kinderfysiotherapie sluit helemaal aan bij de belevingswereld van het kind.

Twijfels ?

Aarzel niet wanneer u twijfels heeft over de ontwikkeling van uw kind. Samen kunnen we kijken of behandeling in onze praktijk gewenst is. U wilt immers het beste voor uw kleintje!

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering van de ouder. Hiernaast heeft u in de meeste gevallen geen verwijzing nodig. Indien u vragen heeft kunt u ons altijd even bellen. We helpen jullie graag!

Heeft uw kind:

Kinderfysiotherapie kan enorm helpen wanneer uw kind :

  • een voorkeurshouding heeft (met soms afgeplat of scheef hoofd)
  • achterstand in motorische vaardigheden
    (zoals fietsen, rennen, klimmen, balvaardigheid, hinkelen, springen  of rollen en kruipen)
  • weinig variatie of eenzijdig bewegen
  • moet revalideren na fracturen en/of operaties
  • niet op de buik willen liggen
  • veel valt
  • aangeboren of neurologische afwijkingen heeft

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak