Achillespeesblessures door overbelasting

De achilles is een aanhechting die van uw kuitspier naar uw hiel loopt. Door een peesblessure is er te weinig bloedcirculatie waardoor minder bouwstoffen worden aangeleverd en afvalstoffen worden afgevoerd. Het kan dan erg lang duren voor u van de blessure af bent. Soms verwarren mensen een achillespeesblessure met hielspoor.

Heeft u een achillespeesblessure?

Kenmerkend aan een overbelastingblessure is de toename van pijn: in het begin zult u weinig last hebben, maar de klachten kunnen verergeren als u geen actie onderneemt. De volgende symptomen kunnen wijzen op een achillespeesblessure of ontsteking aan uw achilles:

  • moeilijk op de tenen kunnen staan
  • moeite met afzetten tijdens lopen of trap op lopen
  • zwelling op de achillespees of hiel
  • verdikte, roodgekleurde huid
  • pijn tijdens inspanning: bijv. hardlopen

Wat kan de fysiotherapeut doen aan de pijn aan uw achillespees?

Naar aanleiding van uw bevindingen gaat onze fysiotherapeut op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Na de intake volgt een onderzoek om te ontdekken wat de oorzaak is en welke vorm van een achillespeesontsteking u heeft. Vervolgens maakt hij samen met u een behandelplan. Het doel is dat u zonder pijn aan uw achillespees kunt leven, sporten en werken.

Pijn in uw achillespees na inspanning, lopen of traplopen?

Dan kunt u last hebben van een achillespeesblessure. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in het behandelen van achillespeesblessures en helpen u graag van uw blessure af.

Ik kreeg steeds vaker last van mijn achillespezen na het hardlopen, maar doordat ik er gelukkig snel bij was kan ik nu weer zorgeloos rennen!

— Lars Martens, 31 jaar