Achillespeesblessures door overbelasting

Pijn in uw achillespees na inspanning, lopen of traplopen? Dan kunt u last hebben van een achillespeesblessure. Deze wordt meestal veroorzaakt door overbelasting. Het is een vervelende blessure, maar komt vaak voor. Onze fysiotherapeuten zijn ervaren in het behandelen van achillespeesblessures en helpen u graag!

De achillespees is een aanhechting die van uw kuitspier naar uw hiel loopt. Door een peesblessure is er te weinig doorbloeding waardoor minder bouwstoffen worden aangeleverd en afvalstoffen worden afgevoerd. Als gevolg hiervan kan het soms even duren voor u van de blessure af bent.

Heeft u een achillespeesblessure?

Kenmerkend aan een blessure door overbelasting is de toename van pijn. Eerst zult u weinig last hebben, maar de klachten kunnen erger worden wanneer u geen actie onderneemt. De volgende symptomen kunnen wijzen op een achillespeesblessure:

  • moeilijk op de tenen kunnen staan
  • moeite met afzetten tijdens (trap)lopen
  • zwelling op de achillespees of hiel
  • verdikte, roodgekleurde huid
  • pijn tijdens inspanning: bijv. hardlopen

Soms verwarren mensen een achillespeesblessure met hielspoor.

Ik kreeg steeds vaker last van mijn achillespezen na het hardlopen, maar doordat ik er gelukkig snel bij was kan ik nu weer zorgeloos rennen!

— Lars Martens, 31 jaar

Wat kan de fysiotherapeut doen aan de pijn aan uw achillespees?

Wanneer u voor het eerst bij ons komt starten we met het doorspreken van de klacht. Hierna doet de therapeut gericht onderzoek waardoor een duidelijk beeld ontstaat. Verder zal de therapeut proberen de oorzaak van uw klachten te achterhalen.

Aan de hand van alle gegevens maakt u samen met de therapeut een behandelplan. We zullen altijd zoeken naar manieren die aansluiten bij uw mogelijkheden. Wij weten er veel vanaf, maar het gaat immers om uw lichaam. Niet alleen helpen we u graag van de klacht af, ook willen we dat deze niet meer terugkomt.