Ischias, pijn vanuit je onderrug langs de achterkant van je been

Wanneer je pijnklachten hebt in de rug die uitstralen naar de achterzijde van je been, spreken we van ischias. De pijn in je been voelt stekend en branderig aan en kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om rechtop te staan.

Daarnaast veroorzaakt ischias soms ook andere klachten zoals spierzwakte, een verdoofd gevoel of tintelingen in je been, voet of tenen. Je kunt last krijgen van spierkramp in je bil of been en verminderde reflexen in knieën en enkels. Deze klachten kunnen ook tijdens de zwangerschap of bevalling ontstaan, de zogenaamde zwangerschapsischias.

Onze fysiotherapeuten behandelen ischias zodat jij weer pijnvrij door het leven gaat. Neem contact op voor een intakegesprek.

Dijkstra Fysiotherapie rugklachten hernia spitischias

Last van ischias? Neem contact met ons op

Fysiotherapie bij ischias

Op basis van je klachten zal de fysiotherapeut je onderzoeken en een aantal testen uitvoeren. Hierna stelt de therapeut samen met jou een behandelplan op. De focus ligt op de oorzaak van de ischias. De fysiotherapeut gebruikt verschillende technieken om uw gewrichten en spanningen van de spieren rondom je zenuwbaan los te maken. Door te bewegen en de juiste rug- en gewrichtsoefeningen te doen ben je snel van de pijnklachten af.

Hoe lang duurt de behandeling voor ischias?

Meestal heb je verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut nodig. Hoe lang het duurt voor je ischias is verholpen, ligt onder andere aan de ernst van uw klachten, je lichamelijke conditie en het zelfgenezend vermogen van jelichaam. De fysiotherapeut kan tijdens de intake meestal een redelijke inschatting geven van het aantal behandelingen dat je nodig hebt.