logo

Online behandeling bij ischias klachten?

Eenvoudig  //  Effectief  //  Verzekerde zorg

Wat is ischias?

Wanneer u pijnklachten heeft in de rug die uitstralen naar de achterzijde van uw been, spreken we van ischias. De pijn in uw been voelt stekend en branderig aan en kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om rechtop te staan.

Hoe voelt dat dan?

Daarnaast veroorzaakt ischias soms ook andere klachten zoals spierzwakte, een verdoofd gevoel of tintelingen in uw been, voet of tenen. U kunt last krijgen van spierkramp in uw bil of been en verminderde reflexen in knieën en enkels. Ischias kan ook tijdens de zwangerschap of bevalling ischias ontstaan, de zogenaamde zwangerschapsischias.

Heeft u last van :

  • pijn, tintelingen of een doof gevoel in uw been
  • trekkende spierpijn in uw been
  • lage rugpijn
  • pijn vanuit uw bil in de richting van uw voet
  • rugklachten
  • stijfheid in de rug

Dan kan het om ischias gaan. Onze fysiotherapeuten behandelen uw ischias zodat u weer pijnvrij door het leven gaat. Neem contact op voor een intakegesprek.

De pijn was heel snel een stuk minder na de eerste behandelingen. Mijn ischias is nu helemaal verdwenen.

— Mevr. van Kampen-Schuitema

Wat doet de fysiotherapeut?

Op basis van uw klachten zal de fysiotherapeut u onderzoeken en een aantal testen uitvoeren. Hierna stelt de therapeut samen met u een behandelplan op. De focus ligt op de oorzaak van de ischias. De fysiotherapeut gebruikt verschillende technieken om uw gewrichten en spanningen van de spieren rondom uw zenuwbaan los te maken. Door te bewegen en de juiste rug- en gewrichtsoefeningen te doen bent u snel van uw pijnklachten af.

Hoe lang duurt de behandeling voor ischias?

Meestal heeft u verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut nodig. Hoe lang het duurt voor uw ischias is verholpen, ligt onder andere aan de ernst van uw klachten, uw lichamelijke conditie en het zelfgenezend vermogen van uw lichaam. De fysiotherapeut kan tijdens de intake meestal een redelijke inschatting geven van het aantal behandelingen dat u nodig heeft.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut