logo

Veilig en verantwoord bewegen voor 70-plussers

Optimaal bewegen draagt bij aan optimaal leven. En dat dat voor iedereen iets anders betekent weten wij als geen ander! We helpen u graag met optimaal bewegen binnen uw mogelijkheden. En we worden helemaal blij als we zien dat die mogelijkheden steeds een beetje groter worden! Bewegen draagt bij aan uw herstel en kan er ook voor zorgen dat klachten niet terugkeren. Om veilig en verantwoord te sporten tijdens of na uw behandelingen kunt u gebruik maken van ons DijkstraFit 70+ sportabonnement.

Gedurende de lockdownperiode zijn er helaas geen groepstrainingen mogelijk. Ervaart u op het moment klachten neem dan contact met ons op. De fysiotherapeut mag u wel 1-op-1 begeleiden en we helpen u graag!

Gedurende de lockdown-periode zijn er helaas geen groepstrainingen mogelijk

Waarom is bewegen belangrijk?

De voordelen van sporten en bewegen zijn heel groot:

– Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten.
– Het verbetert het humeur en geeft energie.
– Het verbetert de loopsnelheid.
– Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.
– Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.
– Het verbetert de balans, wat het risico op vallen verkleint.
– Het verkleint het risico op fracturen.
– Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan onafhankelijkheid (langer zelfstandig thuis wonen).
– Het lijkt de kans op fysieke en cognitieve beperkingen, waaronder dementie en Alzheimer, te verminderen.

Waarom kiezen voor de 70+ groep?

Focus op kracht en balans

Bij de oefengroep speciaal voor 70-plussers zal er meer aandacht zijn voor kracht en balans. We starten met een gezamenlijke warming-up, daarna gezamenlijk oefeningen. Hierna worden nog individuele oefeningen gedaan. Elke periode van drie maanden start met het testen van uw voortgang en het aanpassen van uw individuele oefeningen.

Samen is veel leuker

Daarnaast is bewegen in groepsverband gewoon heel leuk! U combineert de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd. Bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om vol te houden. Het dient echt als die spreekwoordelijke stok achter de deur.

Waar en wanneer vinden de lessen plaats?

Elke deelnemer krijgt eerst een persoonlijk intake gesprek. Tijdens dit gesprek brengen we uw medische geschiedenis in kaart en testen we uw fitheid op dat moment. Na het intake gesprek kunt u deelnemen aan de wekelijkse oefengroep. Deze wordt op donderdagochtend van 10:10 uur – 11:10 uur gegeven op onze locatie aan de Schoenmakerstraat 128 in Alkmaar.

Later dit jaar starten we ook een groep bij het Gezondheidscentrum De Entree (Geert Groteplein 42, Alkmaar). Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Neem telefonisch contact met ons op, dan laten we het u vrijblijvend weten wanneer de groep start.

Is het wel veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich ook aan alle maatregelen houdt en onze huisregels in acht neemt. We bespreken vooraf de situatie telefonisch goed met u door en zullen dan een aantal vragen stellen. Het is belangrijk dat je deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt en natuurlijk niet naar de praktijk komt wanneer u klachten heeft.

Wat zijn de kosten?

Deelname aan de oefengroep voor 70-plussers kost € 32,50 per maand. Dit abonnement is per maand opzegbaar.

Op welke locatie kan ik meedoen aan de oefengroep?

Onze locatie aan de Schoenmakerstraat 128, Alkmaar. Later dit jaar starten we ook een groep bij het Gezondheidscentrum De Entree (Geert Groteplein 42, Alkmaar). Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden? Stuur ons even een mail, dan laten we het u vrijblijvend weten wanneer de groep start.

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden voor de groep kan via de oranje knoppen ‘Online inschrijven’ op deze pagina. U vult uw gegevens in en kiest voor het abonnement DijkstraFit 70+. Daarna kunt deelnemen aan de groep die start op donderdag 5 november om 10:10 uur op de Schoenmakerstraat.

Wat moet ik meenemen?

Wanneer u lekker bij ons komt sporten trek dan thuis kleding aan waar u zich makkelijk in kunt bewegen. Tijdens het sporten is het fijn om een flesje water bij u te hebben en zorg dat u een handdoek bij u heeft.

DijkstraFit voor ouderen

Bent u ook gemotiveerd om meer te gaan bewegen?

U kunt ons bellen als u nog vragen heeft of direct inschrijven voor de groep