Veelgestelde vragen

Word ik direct behandeld? Kan ik zelf een therapeut kiezen? Wat voor kleding moet ik aan? We krijgen vaak dezelfde vragen en die beantwoorden we natuurlijk graag! Hier vind u een selectie van deze vragen, maar staat uw vraag er niet bij? Twijfel niet en neem contact met ons op!

Voor aanvang van de behandeling

Kan ik zelf mijn therapeut kiezen?

Natuurlijk kan dat! Wanneer u een voorkeur heeft voor een therapeut zullen we altijd kijken wat er mogelijk is. Wanneer we denken dat u bij een andere therapeut misschien beter op uw plek zult zijn, of wanneer het bijv. erg lang duurt wanneer de therapeut naar voorkeur plek heeft bespreken we dit met u.

Wat moet ik meenemen?

– Een grote handdoek
– Legitimatiebewijs (alleen tijdens het eerste bezoek)
– Eventuele verwijzing van de huisarts / specialist (alleen tijdens het eerste bezoek)

Zijn er kledingvoorschriften?

Dijkstra Fysiotherapie hanteert geen kledingvoorschriften. Draag (sport)kleding waar u zich prettig in voelt.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Sinds 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig om fysiotherapie te krijgen. De therapeut kan onderzoeken doen zonder tussenkomst van een huisarts.

Mocht de therapeut meer informatie nodig hebben over uw medische achtergrond, dan kan hij of zij contact opnemen met een huisarts of specialist. Dit gebeurt alleen als u daar toestemming voor geeft.

Krijg ik de behandeling vergoed?

Fysiotherapie wordt in sommige gevallen gedekt door de basisverzekering.
Als je jonger bent dan 18 jaar bijvoorbeeld of wanneer je een chronische aandoening hebt.

Ben je ouder dan 18 jaar? Dan worden bepaalde behandelingen vergoed vanuit het basispakket, voor andere vergoedingen moet je aanvullend verzekerd zijn. In de meeste gevallen starten we tijdens de eerste afspraak met een intake + onderzoek en daar opvolgend gelijk een behandeling. Hiervoor worden twee zittingen in rekening gebracht.

Ben je benieuwd? Een telefoontje naar onze praktijk is voldoende, dan kijken wij het voor je na.

Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?

Je kunt jouw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Telefonisch via 072 5400600. Per mail via info@dijkstrafysiotherapie.nl of via MijnZorgApp waarin je zelf je afspraak kan verplaatsen.
Wanneer je dit niet tijdig doet, brengen we €25,00 bij jou in rekening, ongeacht de reden van annuleren.

Wat gebeurt er als ik mijn afspraak niet op tijd afzeg?

Je kunt jouw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten.  Is dit niet gelukt, om welke reden ook, brengen we €25,00 bij jou in rekening. Deze kosten worden niet vergoedt door de zorgverzekeraar.

Tijdens de behandeling

Hoe ziet de eerste behandeling eruit?

Voordat we met een behandeling starten, willen we precies weten wat je klachten zijn. Daarom beginnen we het traject altijd met een intakegesprek en uitgebreid onderzoek. De therapeut stelt vragen aan de hand van je klachten. Die probeert uit te zoeken hoe de klachten zijn ontstaan en waarom de klachten aanhouden. Op basis van deze uitkomsten kan de therapeut een passend behandelplan maken. Een intakegesprek duurt ongeveer 20-25 minuten.

Wanneer jullie het behandelplan samen hebben besproken kunnen de behandelingen starten. Meestal gebeurt dit aansluitend op de intake. Want hoe fijn is het om op dat moment gelijk te starten met werken aan je herstel. De behandeling duurt ook 20-25 minuten.

In totaal zijn jullie de eerste keer ongeveer 40 / 45 minuten samen bezig. Hiervoor worden 2 zittingen in rekening gebracht bij je zorgverzekeraar. Ben je niet aanvullend verzekerd of is je budget op? Bekijk hier de tarieven voor de intake + onderzoek en behandelingen.

Mag ik tijdens mijn behandelingen gebruik maken van de oefenzaal?

Voor je behandeling start kun je vast opwarmen in de zaal. En natuurlijk kan het zo zijn dat je aansluitend op je behandeling wat langer blijft om je oefeningen af te maken. Wil je naast je behandelmoment op een ander moment gebruik maken van de oefenzaal kan dat met een DijkstraFit abonnement. Zolang je onder behandeling bent geldt hiervoor een speciaal tarief, informeer hiernaar bij je therapeut.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem contact met ons op!