logo

Online behandeling bij een verstuikte enkel?

Eenvoudig  //  Effectief  //  Verzekerde zorg

Verstuikte of verzwikte enkel

Misschien kent u het wel: u let even niet op, ziet een stoeprand over het hoofd en uw voet klapt naar binnen. Of u mist de laatste traptrede en gaat door uw enkel. Een verstuikte enkel kan het pijnlijke resultaat zijn.

Uitgerekte enkelbanden

Wanneer u de enkel verstuikt, komt de enkelband onder spanning te staan. Dat komt omdat de voet plotseling naar binnen klapt. Door deze snelle beweging rekken de enkelbanden uit of kunnen zelfs scheuren.

Heeft u last van :

  • scherpe pijn aan de buitenkant van de enkel
  • zwelling in de enkel
  • bloeduitstorting op de enkel
  • pijn bij het belasten van de enkel

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. De fysiotherapeut kan u helpen.

Het was gebeurd voor ik er erg in had, ik stapte precies naast de stoep en verzwikte mijn enkel. Toen ik lang last bleef houden ben ik toch naar de fysio gegaan.

Karel Meulenbroek, 33 jaar

Wat kan ik zelf doen?

Koelen is een goede methode om de zwelling van de enkel tegen te gaan. Koel 15-20 minuten, wikkel koelelementen altijd in een hand- of theedoek om bevriezing te voorkomen. Na het koelen kunt u de voet ook hoog leggen om de druk te verminderen.

Blijf bewegen!

Het is belangrijk om de pijnlijke enkel binnen de pijngrens te blijven bewegen als u deze hebt verzwikt. Draai kleine rondjes met uw tenen of voet om de doorbloeding te stimuleren. Voorkom dat uw spieren stijf worden; dat vertraagt het genezingsproces. Forceren heeft geen zin: als lopen pijn doet, probeert u het op een later moment nog eens.

Afspraak maken

U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut