Oedeemtherapie; effectief tegen overtollig vocht

Als u last heeft van zwellingen of verstuikingen, kunt u baat hebben bij oedeemtherapie. Een oedeem is een abnormale vochtophoping. U kunt hier bijvoorbeeld last van krijgen als gevolg van een val of operatie.

Onze oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerd in lymfedrainage. Hiermee worden vochtophopingen verholpen. Oedemen kunnen namelijk vervelende klachten met zich meebrengen. Moeite met bewegen, zowel als pijn bij het bewegen komt vaak voor. Maar het kan ook dat u er slecht door slaapt. Behandeling is effectief en resultaat is meestal direct merkbaar. Kortom maak een afspraak wanneer u last heeft van oedeemklachten. We helpen u graag!

Wat doet uw oedeem therapeut ?

Bij lymfedrainage stimuleert de therapeute het fijne netwerk van de lymfevaten. Dit netwerk ligt direct onder de huid. Ze doet dit met een zacht pompende beweging van de handen op en rondom het oedeemgebied. Door middel van oedeem- en fibrosegrepen kan de oedeemtherapeute heel gericht de huid en het onderliggende weefsel behandelen. Hierdoor wordt de vochtopname door de lymfvaten gestimuleerd. Dit heeft als gevolg dat de afvoer van weefselvocht wordt verhoogd. Het vocht wordt door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker wordt opgenomen geleid. Bovendien werkt de behandeling erg ontspannend.

Voor wie is oedeemtherapie geschikt ?

De therapie is geschikt voor klachten als vocht (oedeem). Denk aan vocht in arm of been dat optreedt na een ongeval, kneuzing, operatie of bestraling. Een litteken, maar ook buikklachten kunnen worden behandeld met lymfedrainage therapie. Hiernaast is de therapie ook geschikt bij klachten aan de voorhoofdsholten (sinusitis).

Onze lymfetherapeuten zijn: Marjan Sloff  en Karina Janssen.

Heeft u last van :

  • lymfe-oedeem
  • zwellingen
  • reuma
  • slapeloosheid
  • hoofdpijn
  • spierpijn
  • okselkliertoilet (na borstamputatie)

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wellicht is oedeemtherapie een goede oplossing voor uw klachten.