Kinderen in Beweging

Wij helpen kinderen ontzettend graag het plezier (terug) te vinden dat sport en bewegen kan geven. Want lekker in je vel zitten, zelfvertrouwen én een flinke dosis positieve energie hebben om de dingen te doen waar je blij van wordt; die gezonde basis gunnen wij elk kind!

Kinderen in Beweging is een beweegprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar (met overgewicht). Daarbij zijn we er niet alleen voor je kind, maar – indien gewenst – ook voor de ouders met advies over beweging en voeding voor kinderen. Dus is jouw kind het plezier in bewegen kwijt geraakt? Heb je moeite om je kind te motiveren? Wij helpen jullie graag met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Wat houdt het beweegprogramma precies in?

Jullie starten met een intakegesprek bij Amber, onze kinderfysiotherapeute i.o. Hier bespreken jullie hoe het nu gaat en wat jullie graag zouden willen bereiken met deelname aan het programma.

Dan gaan we van start! Spelenderwijs wordt er tijdens Kinderen in Beweging gewerkt aan een actievere en gezondere leefstijl. Door kennis te maken met allerlei vormen van sport en spel ontdekken we samen waar jouw kind enthousiast van wordt. Ongemerkt bouwen we zo conditie en kracht op, en verbeteren we de motoriek van je kind.

Ja, wij willen meedoen met Kinderen in Beweging!

Kind op klimrek - Dijkstra Fysiotherapie Alkmaar Kinderen in Beweging

Kinderen in Beweging kan bijdragen aan:

  • Betere conditie en energie
  • Groter zelfvertrouwen
  • Een gezonde leefstijl

We werken met kleine groepjes kids en de dag en tijd worden in overleg met de ouders bepaald. Er komen verschillende activiteiten aan bod afgestemd op de doelen van het kind.

Welke rol hebben de ouders?

We werken niet alleen samen met de kinderen aan het veranderen van (beweeg) gedrag, ook de ouders worden meegenomen in het traject. Samen is de kans om te slagen nog groter. Er is dus, wanneer je kind lekker aan het bewegen is, ook de mogelijkheid om vragen te stellen over opvoeding, bewegen en voeding.

Kosten Kinderen in Beweging

Kinderen in Beweging wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico.

Meer weten?

Bel of mail ons, we helpen jullie graag!