logo

Medical taping bij hooikoorts

Een loopneus, jeukende ogen, niesbuien en benauwdheid; de symptomen van hooikoorts kunnen enorm vervelend zijn! Veel mensen hebben er last van in het voorjaar, maar klachten kunnen het hele jaar door opspelen. Wist jij dat medical taping heel snel verlichting kan bieden?

Tijdens de eerste afspraak test de fysiotherapeut welke tapetechniek het beste bij jou past. Hierna wordt de tape geplakt. Deze kun je 5-7 dagen laten zitten. Meestal worden symptomen al na één behandeling beduidend minder. Soms is er een tweede of derde afspraak nodig.

  • Specifieke tapetechniek bij hooikoortsklachten
  • Vaak na één behandeling duidelijk resultaat
  • Intake + tapen  eerste afspraak incl. rol tape t.w.v. € 10,-  |  € 37,50
  • Vervolgafspraak hooikoorts tapen  kort  |  € 15,-
Dijkstra Fysiotherapie medical taping bij hooikoorts

Last van vervelende hooikoortsklachten?

Dijkstra Fysiotherapie medical taping bij hooikoorts

Hoe werkt medical tape bij hooikoorts

De tape bevat geen medicijnen, hoe kan het dan toch dat we bij zoveel mensen positieve resultaten zien? Het lijkt erop dat de tape een kalmerende werking heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Dit heeft dan weer een positieve invloed op het immuunsysteem, waardoor het lichaam bij hooikoorts minder heftig zal reageren. Wil je hier meer over lezen? Op de website van Fysiotape vind je uitgebreide informatie en de resultaten van twee pilotstudies.

Kan ik zelf leren tapen?

Tape op je eigen rug plakken is niet te doen, maar je kunt wel iemand meenemen naar je afspraken. De therapeut zal tijdens het plakken precies uitleggen waar op gelet moet worden zodat jullie daarna zelfstandig de tape opnieuw kunnen aanbrengen. Wel wordt aangeraden de tape de eerste 2-3 keer door een gespecialiseerde fysiotherapeut te laten plakken en bij mogelijke klachten/vragen gelijk je fysiotherapeut te raadplegen.

Ter voorbereiding op het tapen

Zorg ervoor dat je huid schoon en vetvrij is. Gebruik dus geen oliehoudende doucheproducten of lotions voordat je naar de praktijk komt. Met de tape op de huid kun je overigens gewoon douchen en zwemmen.

Wordt het tapen vergoed?

Nee, helaas valt deze behandeling niet binnen de vergoedingenstructuur van de zorgverzekeraar. Je ontvangt van ons een factuur voor de afspraak en een betaalverzoek (via Infomedics).