Veldtraining tijdens sportrevalidatie

Wanneer je als sporter geblesseerd raakt, revalideer je meestal in de fysiotherapiepraktijk. Dat levert vaak goede resultaten op, maar trainen in de oefenzaal heeft natuurlijk ook beperkingen. Zo is het op de praktijk niet mogelijk om sportspecifieke afstanden af te leggen of bijvoorbeeld te schieten op doel. Voordat we onze sporters met een gerust hart laten terugkeren naar hun sport, willen wij ook dit soort momenten graag met ze trainen. Daarom zijn de veldtrainingen vaak onderdeel van onze revalidatietrajecten.

Voordelen veldtraining tijdens sportrevalidatie

  • De ideale manier om (wanneer je er aan toe bent) meer uitgedaagd te worden
  • Er is meer ruimte voor rennen / bewegen / draaitechnieken
  • De stap van de oefenzaal ‘return to sport’ is een stuk kleiner

Specialisten in bewegen

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van sport specifieke klachten. Ze begrijpen als geen ander wat jou beweegt en helpen je weer aan de slag. Elke vrijdagochtend zijn zij vroeg te vinden bij het sportcomplex van de voetbalvereniging Alcmaria Victrix aan de Terborchlaan in Alkmaar.

Hulp nodig?

Denk je dat veldtrainingen jou ook kunnen helpen om goed terug te keren na een sportblessure? Blijf niet doorlopen met klachten. Maak een intake afspraak met Anja Biersteker of Jacqueline Meijer. Samen met de therapeut bepaal je of en wanneer veldtrainingen een goede aanvulling kunnen zijn op jouw revalidatie. Ze helpen je graag!