fbpx

Zwangerschapsgym; Fit blijven tijdens de zwangerschap

Wilt u fit blijven tijdens uw zwangerschap en tegelijk voorbereid worden op de bevalling? ZwangerFit® is zwangerschapsgym onder leiding van onze ervaren docenten. Persoonlijke aandacht en begeleiding staan centraal, daarom krijgt u les in kleine groepen van maximaal 10 vrouwen.

Dankzij ZwangerFit® blijft u in beweging tijdens uw zwangerschap. Dat is belangrijk, want zwangerschapsgym kan bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit voorkomen. Tijdens ZwangerFit® doet u onder andere spierversterkende oefeningen en balansoefeningen. Ook krijgt u voorlichting over de veranderingen in uw lichaam en de weg naar de bevalling.

Een les duurt een uur, waarvan 30 minuten bestaat uit educatie. U draagt makkelijk zittende kleding zoals een joggingbroek, legging en T-shirt. Wij zorgen voor een matje voor de oefeningen.

Waarom is zwangerschapsgym goed om te doen?

Zwanger zijn kan een behoorlijke belasting voor uw lichaam zijn. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in uw lichaam en om daar goed mee om te gaan is het belangrijk om:

  • in beweging te blijven
  • uw spieren te versterken
  • energie te krijgen en houden
  • te leren over de veranderingen in uw lichaam

Mag mijn partner mee?

Dijkstra Fysiotherapie organiseert een avond waarbij u uw partner mee mag nemen. Deze avond is gericht op uw partners taken tijdens de bevalling. We leren uw man wat hij kan doen om u te helpen tijdens de bevalling en geven tips en trucs. Deze avond wordt door de mannen als zeer waardevol ervaren!

Is het veilig?

Ja, absoluut. ZwangerFit® is voor zowel uw als uw kind een veilige manier van bewegen. Onze docente Karina Janssen-Augusteijn beantwoordt graag al uw vragen.

Zolang er geen complicaties optreden en u zich goed voelt, kunt u blijven doorgaan met zwangerschapsgym. Dit kan zelfs tot het moment dat u gaat bevallen

Tijden en dag

  • Dinsdag van 19:00 – 20:00 uur (Schoenmakerstraat 128, Alkmaar)

Kosten zwangerschapsgym

De cursuskosten voor ZwangerFit® zijn € 99,- voor 10 aaneensluitende lessen én een partneravond. U kunt de kosten van de ZwangerFit® voldoen  per pin voor aanvang van de cursus. Enkele zorgverzekeraars vergoeden deze zwangerschapscursus volledig. Kijk hiervoor naar de voorwaarden van uw polis of check hier of uw zorgverzekering de zwangerschapscursus vergoedt.

Starten met ZwangerFit

U kunt vanaf 28 weken starten met de cursus.

Wilt u meedoen met de cursus, bel dan even naar de praktijk of laat en berichtje achter via ons contactformulier. We nemen dan snel contact met u op.

Korting via Evean

De ledenvereniging Evean helpt zwangere vrouwen graag om fit te blijven. Dijkstra Fysiotherapie is een samenwerking aangegaan met Evean waardoor het nog aantrekkelijker is om te starten met de cursus ZwangerFit®. U krijgt als lid €25,00 korting wanneer u minimaal 10 lessen volgt.

Meer informatie vindt u op de website van Evean.

Wilt u verantwoord fit blijven tijdens uw zwangerschap en daarna? Meld u aan via 088 – 383 20 00. Evean geeft uw aanmelding aan ons door en wij nemen contact met u op om de inschrijving rond te maken.