Zwangerschapsgym; Fit blijven tijdens je zwangerschap

Wil je lekker fit blijven tijdens je zwangerschap en tegelijk voorbereid worden op de bevalling? ZwangerFit® is zwangerschapsgym onder leiding van onze ervaren docente. Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij ons centraal, daarom krijg je les in kleine groepen van maximaal 10 vrouwen.

Dankzij ZwangerFit® blijf je in beweging tijdens je zwangerschap. Dat is belangrijk, want zwangerschapsgym kan bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit voorkomen. Tijdens ZwangerFit® doe je onder andere spierversterkende oefeningen en balansoefeningen. Ook krijg je voorlichting over de veranderingen in je lichaam en de weg naar de bevalling.

Een les duurt een uur, waarvan ongeveer de helft van de tijd wordt besteed aan educatie. Je draagt makkelijk zittende kleding zoals een joggingbroek, legging en T-shirt. Wij zorgen voor een matje voor de oefeningen.

Aanmelden ZwangerFit

  • starten vanaf 28 weken zwangerschap
  • 10 lessen op dinsdagavond van 19:00 – 20:00 uur
  • 1 extra partneravond
  • kosten ZwangerFit cursus € 149,-

Waarom is zwangerschapsgym goed om te doen?

Zwanger zijn kan een behoorlijke belasting voor je lichaam zijn. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam en om daar goed mee om te gaan is het belangrijk om:

  • in beweging te blijven
  • je spieren te versterken
  • energie te krijgen en houden
  • te leren over de veranderingen in je lichaam

Is het veilig?

Ja, absoluut. ZwangerFit® is voor zowel jou als je kindje een veilige manier van bewegen. Onze docente Karina Janssen-Augusteijn beantwoordt graag al je vragen.

Zolang er geen complicaties optreden en je je goed voelt, kun je blijven doorgaan met zwangerschapsgym. Dit kan zelfs tot het moment dat je gaat bevallen.

Mag mijn partner mee?

Dijkstra Fysiotherapie organiseert een avond waarbij je partner mee mag. Deze avond is gericht op je partners taken tijdens de bevalling, want hoe mooi is het dit samen mee te maken. Deze avond wordt door heel veel partners als ontzettend waardevol ervaren!

Kosten zwangerschapsgym

De cursuskosten voor ZwangerFit® zijn € 149,- voor 10 aaneensluitende lessen én een partneravond. Je kunt de kosten van de ZwangerFit® voldoen tijdens je online aanmelding. Enkele zorgverzekeraars vergoeden deze zwangerschapscursus volledig, check hiervoor je polisvoorwaarden.

Tijden en dag

Dinsdag van 19:00 – 20:00 uur
Locatie: Schoenmakerstraat 128, Alkmaar
Je kunt vanaf 28 weken starten met de cursus

Korting via Evean Ledenvereniging

De Evean Ledenvereniging helpt zwangere vrouwen graag om fit te blijven. Dijkstra Fysiotherapie is een samenwerking aangegaan met Evean waardoor het nog aantrekkelijker is om te starten met de cursus ZwangerFit®. Je krijgt als lid €25,00 korting via Evean wanneer je minimaal 10 lessen volgt.

Je kunt bij ons (bovenaan deze pagina) een strippenkaart aanschaffen en je plekje reserveren. Hiernaast is het belangrijk dat je je ook bij Evean aanmeldt voor de cursus. Alleen dan kom je namelijk in aanmerking voor de korting. Aanmelden kan online via de website van Evean.