Oedeemtherapie; effectief tegen overtollig vocht

Oedeemtherapie / Lymfedrainage

Als u last heeft van zwellingen of verstuikingen, kunt u baat hebben bij oedeemtherapie. Een oedeem is een abnormale vochtophoping waar u bijvoorbeeld last van kunt krijgen na een val of operatie.

Onze oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerd in lymfdrainage, een effectieve manier om vocht af te voeren. Oedemen kunnen vervelende klachten met zich meebrengen. Misschien slaapt u slecht of heeft u pijn als u beweegt. Behandeling is vaak effectief en resultaat is in veel gevallen direct merkbaar. De behandeling vindt plaats in een stille ruimte.

Heeft u last van :

  • slapeloosheid
  • hoofdpijn
  • lymfe-oedeem
  • spierpijn
  • reuma
  • zwellingen
  • okseltoilet (na borstamputatie)

Neemt u dan eens vrijblijvend contact op met onze praktijk. Wellicht is Oedeem therapie een goede oplossing voor uw klachten.

Wat doet uw oedeem therapeut ?

Bij lymfedrainage stimuleert de therapeute met een zacht pompende beweging van de handen op en rondom het oedeemgebied het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid. De lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht

Door middel van oedeem- en fibrosegrepen kan de oedeemtherapeute heel gericht de huid en het onderliggende weefsel behandelen. Met oedeemgrepen leidt de therapeute vocht door het weefsel naar een plaats waar het gemakkelijker wordt opgenomen.

Voor wie is oedeemtherapie geschikt ?

Oedeemtherapie is geschikt voor klachten als vocht (oedeem). Denk aan vocht in arm of been dat optreedt na een ongeval, kneuzing, operatie of bestraling. Een litteken, maar ook buikklachten en klachten aan de voorhoofdsholten (sinusitis) kunnen worden behandeld met lymfedrainage therapie.

Onze lymfetherapeuten zijn: Marjan Sloff, Karina Janssen, Marije Bloem en Neli Ootjers.